Luna Ianuarie – februarie – Martie – Aprilie – Mai – Iunie 2016 – Motivat sa invat! Prima editie – Proiect de voluntariat – Cenaclul pentru educatie! –– 3600 elevi beneficiari

Datorita experientei dobandite pe parcursul evenimentelor realizate am identificat ca pana in acest moment am acordat o foarte mare atentie elevilor de scoala primara si gimnaziala, batranilor persoanelor care au mare nevoie de sprijin financiar si in produse, iar elevii de liceu au mare nevoie de sprijin moral, de informatii care sa fie prezentate de persoane din afara sistemului de invatamant. Astfel, voluntaii Asociatiei Totul Pentru Comunitate au descis sa realizeze proiectul de voluntariat Motivat sa invat!
– Durata Proiectului: Ianuarie 2015 – Iunie 2016
– Beneficiari: aproximativ 3600 elevi, elevi in clasele VIII – XII,
– 20 Institutii de Invatamant – 119 clase de elevi
– Voluntari: 73 voluntari – elitele Sibiului, elevi cu rezultate foarte bune la invatatura din clasele IX-XII si studenti din anul I si II din cadrul Universitatii Lucian Blaga Sibiu – vor fi prezentati drept exemplu tuturor elevilor beneficiari

Localitatile unde se va desfasura proiectul: Sibiu, Talmaciu, Şura Mică, Nocrich, Vurpar, Cisnădie .

Educaţia este nepreţuită!
Proiectul isi popune promovarea unor masuri de corelare a sistemului de invatamant cu piata muncii in vederea pregatirii elevilor din localitatile mentionate pentru insertia pe piata muncii, dezvoltarea perspectivelor privind cariera prin furnizarea de servicii de orientare si consiliere in sprijinul tranzitiei de la scoala la viata activa.
– Constientizare si popularizare in randul elevilor a necesitatii dezvlotarii unei atitudini pozitive si proactive fata de munca, de voluntariat, in vederea facilitarii tranzitiei de la statutul de elevi la acela de viitori angajati.
– Promovarea si dezvoltarea parteneriatului educational intre licee – universitati – intreprinderi- alte institutii cu rol in educatie, in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.
– Elevii si studentii care vor fi dat drept exemplu elevilor beneficiari vor mentiona pe intelesul lor motivatia lor, scopul si implicarea lor pentru a obtine rezultate cat mai bune la invatatura, motivatia lor de a se pregati pentru un viitor mai bun, viziunea elevilor si studentilor pentru viitor si nu în ultimul rând, despre oportunităţile pe care le oferă Sibiul, de parteneriatele pe care Universitatea ‘Lucian Blaga‘ din Sibiu le-a dezvoltat cu parteneri economici importanţi din oraş, fapt ce le oferă perspective de angajare după terminarea facultăţii sau chiar din timpul studiilor. Acest proiect este realizat datorita implicarii directe a companiilor: Arvato, Faurecia, Craiss Logistik, Mainetti, Wittenstein.

Motivat sa invat